3 typer af hegn, du kan bruge til dit blomsterbed

Roser foran havehegn
3 typer af hegn, du kan bruge til dit blomsterbed
Henrik Andersen
-
24/03/2023
-

Et blomsterbed er en god ting for din have. Det bidrager både med hygge og stemning, men samtidig hæver det også havens æstetiske niveau til helt nye højder – især hvis du omgiver det med et flot hegn. Men hvilken type hegn skal du egentlig vælge? Her får du en introduktion til tre typer af hegn, som egner sig perfekt til blomsterbedet i haven.

1: Træhegn

Træhegn er er både smukke og holdbare, og de giver din have en varm og naturlig stemning, som du ikke får, hvis du eksempelvis vælger et hegn i metal eller plastik. Du kan vælge mellem mange forskellige former for træhegn – de kan eksempelvis være lavet af cedertræ, fyrretræ eller lærketræ, som selvfølgelig kan males eller behandles.

På den måde kan du få dit hegn til at matche den øvrige stil i din have eller den type blomster, du har i dit bed. Det kan eksempelvis være en fornuftig løsning, hvis du har roser i haven. Træhegn kræver en vis grad af vedligeholdelse, men de kan holde i mange år, hvis du blot sørger for at efterbehandle dem en gang om året eller hvert andet år.

2: Stålhegn

Et stålhegn egner sig også godt til et blomsterbed. Stålhegn er moderne og minimalistiske og giver din have et rent og elegant udseende. De er holdbare og kræver minimal vedligeholdelse, og de kan males i forskellige farver, så de passer til din have. Stålhegn er også en god idé, hvis du ønsker at skabe et mere industrielt look.

Til gengæld egner et stålhegn sig ikke specielt godt til den klassiske have, hvor du generelt har fokuseret på at holde stilen mere traditionel. Det er et moderne hegn, som kræver minimal vedligeholdelse, men til gengæld skal du ofre noget af det visuelle, da et stålhegn ikke giver lige så meget stemning.

3: Foldehegn

Hvis du vil have et mere fleksibelt hegn, som du nemt kan flytte rundt på, så bør du vælge et foldehegn. Det er et godt valg, hvis du gerne vil kunne rykke rundt på hegnet efter behov. Det består af en række sammenfoldelige paneler, som gør, at hegnet kan stå, når du folder det ud – og derfor kan du også nemt pakke det sammen igen.

Et foldehegn er måske ikke den mest optimale løsning ved et blomsterbed, fordi det kan vælte, når det blæser. Til gengæld er det perfekt, hvis du vil skabe hygge i haven, og samtidig ikke har noget imod, at det ikke er en permanent løsning. Du kan se et overblik over nogle af de mange typer af foldehegn, som du kan vælge mellem, her.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!